Bankkonto i Hongkong

ÖPPNA BANKKONTO I HONGKONG
UTAN RESA

Bankkonto i Hongkong

 

 

På senare år har det blivit svårare att öppna bankkonto i Hongkong utan större insättningar. Det finns fortfarande en del banker i Hongkong som accepterar Hongkong bolag med utländska ägare men många gånger krävs det en första insättning på omkring 5-10 000 USD. Vi på HKbolag.se rekommenderar egenförtagare att ta del av nya fintech lösningar, som har fokus på just Hongkong företag med utländska ägare där inget besök i Hongkong behövs!

 

 

Hong Kong Monetary Authority (HKMA) har gett ut totalt 8 stycken banklicenser till virtuella banker. Två av dessa är Neat och Currenxie.

 

Neat - Med Neat kan du ta emot betalningar från PayPal, Stripe och Amazon samt skicka betalningar till anställda och betala fakturor. Du får ett eget Hongkong kontonummer som är kopplat till ditt företagsnamn. 


Currenxie - Med Currenxie får du tillgång till ett team med erfarenhet av den inhemska och kinesiska marknaden. Dvs. om du planerar att göra affär i just Hongkong/Kina, så hjälper Currenxie dig med just det. 


Både Neat och Currenxie har väldigt enkla ansökningsprocessor, du behöver inte besöka Hongkong för att öppna bankkonto och bägge erbjuder en mängd olika valutor. Till skillnad från Currenxie, så erbjuder Neat ett MasterCard kopplat till ditt bankkonto vilket möjliggör betalning i butik, online och kontaktuttag.

 

HKbolag.se kan endast hänvisa dig till dessa företag men vi garanterar aldrig att du får öppna ditt bankkonto. Precis som alla andra banker så har bankerna vissa krav som ställs på typ av verksamhet, det är oftast den orsaken som avgör. Värt att notera att vi aldrig haft en kund som inte fått igenom sin ansökan!


Vi rekommendarar våra kunder att läsa mer på respektives hemsida för mer information om bankavgifter mm.

Inget besök i Hongkong

 

 

Du gör din ansökan om bankkonto för ditt Hongkong bolag hemifrån, perfekt om du inte vill eller har möjlighet att resa till Hongkong för tillfället.

 

 

De allra flesta valutor

 

 

Oavsett om du gör affärer i USD, SEK, EUR eller AUD så kan du välja den passande valutan för just en specific kund.

 

 

Enkel ansökningsprocess

 

 

Både Neat och Currenxie har väldigt enkla ansökningsprocesser där du bifogar de företagsdokument du får av oss efter att ditt företag är startat.